Trening sa latex band trakama

Fitness Novosti

latex band

Trening sa latex band trakama

Prednosti latex band elastičnih traka su brojne – pristupačne su, lako prenosive, s njima možete trenirati cijelo tijelo…

Za vas smo pripremili jednostavan, ali vrlo učinkovit trening za cijelo tijelo.

Preporučamo 2 serije ovih vježbi, odmarajući 2 minute između svake serije i oko 40 sekundi između svake vježbe.

 

1. Sklekovi

sklekovi

Stavite se u dobro poznat položaj za sklekove, zategnite torzo i potpuno ispružite ruke. Postavite latex band tako da ide preko leđa i držite je ispod obje ruke na podu. Savijte ruke u laktovima tako da vam prsa budu gotovo do poda, a zatim ih ponovno gurnite van kako biste se vratili u početni položaj.

Broj ponavljanja: 8-12

 

2. Čučnjevi

čučanj latex band

Postavite se u čučanj tako što ćete stati na latex band dok vam drugi dio elastike ide preko leđa. Da guma ne bi skliznula, držite je objema rukama. Vježbu izvodite podižući se iz čučnja u potpuno uspravan položaj.

Broj ponavljanja: 6-8

 

3. Mrtvo dizanje

deadlift latex band

Presavijte latex band traku na pola i stanite na nju. Lagano savijte noge i objema rukama uhvatite oba kraja gumice. Pogled je usmjeren ravno naprijed. Pazite da je torzo cijelo vrijeme ravan. Objema rukama povucite elastiku prema gore, kao da je želite potrgati i istovremeno ispružite noge.

Broj ponavljanja: 5-7

 

4. Leg pulls

leg pulls

Pronađite mjesto gdje možete zavezati latex band. Sjednite s tijelom okrenutim prema elastici. Ispružene noge uvucite u elastiku. Povucite noge prema sebi stežući trup i mišiće nogu.

Broj ponavljanja: 12-16

 

5. Rotacije

rotacije

Pričvrstite elastiku na stup i okrenite se na stranu. Objema rukama uhvatite latex band i zarotirajte na suprotnu stranu.

Broj ponavljanja: 6-8 za svaku stranu

 

6. Triceps ekstenzije

triceps ekstenzije

Pričvrstite elastiku za stup. Latex band treba ići preko leđa, do ruke koja je savijena. Ispružite ruku tako da tricepsom povučete elastiku dok vam ruke ne budu potpuno ispružene.

Broj ponavljanja: 6-8 za svaku ruku

 

7. Biceps Curls

bicep curls

Preklopite elastiku na pola i zakoračite na nju. Lagano savijte noge i objema rukama uhvatite latex band za oba kraja. Pogled je usmjeren ravno naprijed. Stiskanjem bicepsa povucite elastiku prema gore.

Broj ponavljanja: 6-8

 

8. Standup rows

veslanje latex band

Pričvrstite elastiku za stup i stanite licem prema njemu. Objema rukama uhvatite elastiku i izvodite poteze, simulaciju veslanja. Važno je da ste u laganom pregibu naprijed i da su vam noge blago savijene. Leđa su ravna, pogled je usmjeren ravno naprijed.

Broj ponavljanja: 10-12

 

Izvor: www.trening.si

Blue Gym
Latest posts by Blue Gym (see all)