Žana Kadrić

Žana Kadrić

Rođena sam 1985. godine u Rijeci. Tijekom čitavog djetinjstva bavila sam se odbojkom u sklopu OK Kastav. Uz to, rano sam počela pohađati teretanu Vidikovac u Kastvu, tada u vlasništvu mog pokojnog oca, prof. Zehrida Kadrića, mnogima znanog kao osnivatelja i trenera Košarkaškog kluba Kastav, te začetnika sporta u Kastvu. Trenutno vodim Društvo sportske rekreacije Kastav kojeg je osnovao moj otac 2001. godine.

U teretani sam učila, gledala i vježbala uz oca, a kasnije upisala Medicinsku školu u Rijeci gdje sam stekla zvanje fizioterapeuta. Obrazovanje sam nastavila na Medicinskom fakultetu u Rijeci, te sam 2015. godine odlučila upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu, smjer fitness (trenutno II. godina), kako bih unaprijedila svoje znanje. Svoja znanja 2015. sam proširila europski priznatim certifikatom za osobnog trenera, kod Duška Mađarevića u Kopru (SLO), čime sam stekla dodatnu certifikaciju – Certified personal fitness trainer.

Pohađam radionice i seminare, poput Kettlebell radionica i ostalih rehabilitacijski i dijagnostičkih seminara u Centru Miketa, seminara o vježbanju u trudnoći kod prof.cin. Gordane Majerić iz Fiskulture u Zagrebu, sindromi prenaprezanja kod Deana Misture iz Scipiona, te razne radionice iz područja razvoja snage, jakosti i kondicije.

Svakodnevno čitam stručnu literaturu, pratim poznate trenere i nutricioniste, te se uvijek trudim biti u toku s najnovijim saznanjima iz područja fitnesa, kineziterapije i zdrave prehrane.

Kao trener posvećena sam prvenstveno zdravlju svojih klijenata kao i edukaciji, da bi u konačnici bili samostalni, te znali sami vježbati pravilno bez ozljeda. Puno pozornosti pridajem tehnici izvođenja vježbi, korektivnim vježbama po potrebi, vježbama mobilnosti, te pripremi za sam trening kako bi bio izveden bez ozljeda, te kako bi u konačnici maksimalno napredovali.

band pull apart

Suradnjom obuhvaćam razna područja, ovisno o problematici klijenta, pa prema tome odrađujemo:

– plan treninga (trening može biti usmjeren na određeni cilj ili može pratiti i biti dodatak nekoj postojećoj aktivnosti poput trčanja, također je moguće raditi na razvoju kondicije, jakosti ili snage.)

– dijagnostiku (sat u kojem prolazimo razne testove za procijenu lokomotornog aparata, fleksibilnosti, mobilnosti, te moguće uzroke boli. Također je moguće sa sobom donijeti nalaze fizijatra, ortopeda, neurologa ili ostalih stručnjaka kako bi dobili čim bolji uvid u problematiku.)

– kineziterapiju (rad na posturalnim krivim držanjima poput skolioza ili kifoza, rehabilitacije nakon sindroma prenaprezanja, distorzija ili nekih drugih tegoba, trnci u nogama, prstima, bolovi u vratnoj ili lumbalnoj kralježnici itd. )

– plan prehrane (za svakog klijenta izrađuje se individualni plan prehrane, prilagođen cilju, mogućnostima, tipu treninga, raznim intolerancijama na određene namirnice ili alergijama.)

– mjerenje (ovisno o cilju, provodimo mjerenje kako bismo pratili napredak)

 

Dosadašnje radno iskustvo:

  • Thalassotherapia Opatija – fizioterapeut
  • Klinika za ortopediju Lovran – fizioterapeut
  • Društvo sportske rekreacije Kastav – voditelj društva, fizioterapeut, fitness trener, savjetnik za prehranu: Društvo provodi niz rekreativnih programa od vježbi za osteoporozu, do fitnessa za žene koji obuhvaća nešto mlađu populaciju. Djeluje na području Općine Matulji i Kastav kroz 10 grupa koje zajedno broje preko 250 vježbača.
  • Organizacija tradicionalne šetnice u lipnju svake godine Šetnjom do zdravlja na relaciji od Kastva do izvora Rječine, a na kojoj sudjeluje preko 70 šetača svih uzrasta.
  • U suradnji s Medicinskom Školom u Rijeci provodim dio pokazne nastave o vježbanju u teretani

Svojim klijentima volim napomenuti nekoliko stvari:

 

Strpljenje je ključ!

Nećete izraditi tijelo iz snova preko noći, čak niti za par mjeseci. Uz fitness kao i kroz mnoge stvari u životu nema prečaca. Transformacija vašeg tijela zahtjeva vrijeme, dosljednost i disciplinu. Zdravlje je uvijek prioritet, stoga uvijek radimo na zdrav način. Nema restriktivnih dijeta, detoxa, ili magičnog pojasa za otapanje trbuha. Držanjem zdrave dijete, treninga s utezima, aerobnog djela, uz strpljivost imat ćete rezultate, mršavit ćete, a kilogrami se neće vraćati.

Ne uspoređujte se s drugima!

Svojim klijentima uvijek kažem da se ne uspoređuju s drugima analizirajući njihov napredak. Ako imate vremena biti fokusirani na tuđe uspjehe, nemate vremena brinuti se o sebi. Fokus je na VAMA!

 

Preuzmite odgovornost na sebe!

Puno puta mi se postavlja pitanje od kuda dolazi motivacija? Jednostavno je – ako niste tamo gdje želite – pokrenite se prema Vašem cilju. Zapitajte se “Što želim promijeniti?”. Razmislite iskreno i pronaći ćete svoju motivaciju.

 

Zabavite se 

Trening nikada ne bi trebao biti kazna. Cilj mi je da se nakon dobrog treninga osjećate zadovoljno, a ne još umornije. Svatko bi se trebao osjećati sretan u svojoj koži, te biti zadovoljan postignućem i napretkom svakoga dana.

t-bar row

Vidimo se u Blue Gymu!

Kontakt:

mob: 095 835 6588

email: zana.kadric@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/zana.kadric.osobni.fitness.trener

 

 

Zadnji članci