Brzi trening za plažu

Fitness Novosti

Brzi trening za plažu

Ljeto je stiglo i svi se želimo pokazati u najboljem svijetlu. Iako se ljetna forma najučinkovitije hvata marljivim treninzima tijekom cijele godine, još uvijek možete dotjerati svoje tijelo. Donosimo vam jedan brzi, ali vrlo učinkoviti trening koji će otjerati neželjene masnoće i zategnuti vaše mišiće. Ovaj trening će vam također pružiti i solidan tzv. “after-burn” efekt, što znači da će vaš metabolizam biti ubrzan još satima nakon što odradite trening.

Započnite s prvom vježbom i odradite što više ponavljanja unutar jedne minute. Odmah se bacite na drugu vježbu, te opet izvedite što više ponavljanja tijekom jedne minute. Odmorite 15 sekundi, a zatim ponovite obje vježbe. Nakon odmora od 15 sekundi nastavite s trećom i četvrtom vježbom – formula ostaje ista – što više ponavljanja u jednoj minuti. Predahnite 15 sekundi, te završite krug sa posljednjom vježbom. Odradite onoliko krugova koliko vam dopuštaju vaše mogućnosti.

 

Biceps pregib s potiskom iznad glave

Uzmite par bučica, sa dlanovima okrenutim prema naprijed (a). Napravite pregib prema ramenima (b), a zatim potisnite bučice iznad glave dok vam ruke ne budu potpuno ispružene (c), te se vratite u početnu poziciju.

brzi_trening_plaza1

 

Triceps ekstenzija

Uhvatite bučicu s obje ruke i dignite je iznad glave (a). Bez pomicanja nadlaktica, spustite bučicu iznad glave dok vam laktovi ne budu pod kutem od 90 stupnjeva (b). Kratko zadržite položaj, te vratite bučicu u početnu poziciju.

brzi_trening_plaza2

 

Sklekovi

Spustite se u položaj za sklekove, sa dlanovima postavljenim na pod malo šire od širine ramena (a). Spustite tijelo dok vam prsa gotovo ne dotaknu tlo (b). Kratko zadržite položaj, a zatim se potisnite natrag u početnu poziciju.

brzi_trening_plaza3

 

Jednoručno veslanje s rotacijom

Uzmite bučicu u desnu ruku, savijte koljena i nagnite se prema naprijed u kukovima dok vam torzo nije gotovo paralelan sa podom. Ispružite ruku kojom držite bučicu (a). U jednom pokretu, savijajući lakat povucite bučicu prema sebi, rotirajući torzo u desno (b). Kratko zadržite, te se vratite u početni položaj.

brzi_trening_plaza4

 

Burpee

Stanite sa stopalima u širini ramena i rukama uz tijelo (a). Gurnite kukove prema nazad, savijte koljena i spustite se što dublje u čučanj. Spustite ruke na podlogu ispred vas i prebacite težinu na njih (b). Skočite nogama unazad u poziciju za sklekove (c). Izvedite pokret unatrag kako biste se vratili u startni položaj.

brzi_trening_plaza5

 

Priredio: Franjo Maričić

Izvor: Women’s Health
PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!

Uz ovaj trening preporučujemo vam naše aerobic bučice ili kromirane bučice, a za one snažnije hexagonalne gumirane bučice. Dobro će vam doći i neka od naših strunjača, kao i ručice za sklekove. Ukoliko se dvoumite, skrećemo vam pozornost na činjenicu da više ne morate platiti transport – svim kupcima nudimo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 300,00 kn!

Svu ostalu ponudu sportske opreme možete provjeriti na našem webshopu, a pratite nas i putem Facebooka i Twittera.