Plodonosne pohvale

Fitness Novosti

Plodonosne pohvale

package fitness-625x417Japanski znanstvenici otkrili su kako ljudi bolje i efikasnije vježbaju ako im netko upućuje komplimente. Dakle ili nađite laskavca u fitnessu ili si barem snimite pohvale pa ih slušajte umjesto glazbe dok trenirate.

 

To ćete učiniti ako vjerujete profesoru Nohiru Sadati s Nacionalnog instituta za psihologiju koji je s grupom znanstvenika navedenu tezu potvrdio eksperimentom. Otkrili su ti  znanstvenici da se dio ljudskoga mozga, striatum, aktivira u trenutku kad osoba dobiva komplimente. To samo po sebi ne bi bilo važno da nisu otkrili kako striatum reagira na način da osoba postiže odlične rezultate na treningu. Istraživanje su obavili uz pomoć 48 sudionika koji su bili podijeljeni u tri grupe i koji su izvodili jednostavne motoričke vježbe prstima ruku. U prvoj grupi komplimenti i pohvale dijelili su se individualno, u drugoj i trećoj uopće ne. Očekivano rezultati članova prve grupe bili su vidljivo bolji. Profesor Sadato objašnjava kako je pohvala  vid socijalne nagrade ljudskom mozgu možda i važnije od novca.

Ovo istraživanje financirano je od japanskog  Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije i Tehnološkog istraživačkog centra Grant. A ako tko zna pravu istinu o ljudskom ponašanju, smatrali ga mi dobrim ili lošim, onda su to oni.

 

PREGLEDAJTE I PREUZMITE KATALOG S NAŠOM KOMPLETNOM PONUDOM!