Vlatka Bunčić

Vlatka Bunčić

vlatka_trener_blue_gym_kantrida5Diplomirala sam na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa stručnom kvalifikacijom za rad u Kineziterapiji. Profesionalno sam se bavila sportskom gimnastikom, te 2000. godine proglašena sam sportašicom grada Nove Gradiške.

Stručno usavršavanje odradila sam u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” u Zavodu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u suradnji sa prof. dr. sc. Sašom Jankovićem, predstojnikom Zavoda za ortopediju.

U funkciji voditelja tima kineziologa, provodila sam rehabilitaciju i kineziterapijski program kod osoba sa deformacijom i oštećenjem lokomotornog sustava.

Redovito pratim seminare iz područja funkcionalnog treninga i rehabilitacije, a u 2017. godini aktivno sudjelujem u Motus Melior akademiji, te dobivam certifikat za Specijalistu funkcionalne dijagnostike i rehabilitacije.

Kao trener Blue Gyma Kantrida, usmjerena sam na kineziterapiju. Kineziterapija je liječenje pokretom kojoj je cilj postizanje optimalne rehabilitacije nakon oštećenja lokomotornog sustava. Osim rehabilitacijskih, koristimo preventivne i korektivne vježbe.  Vježbe se izvode ovisno o dijagnozi i propisanoj terapiji liječnika specijaliste.

Posebno bih stavila naglasak na korektivne vježbe, koje provodim u individualnom radu s klijentima. Korektivnim vježbama se ispravlja disbalans u tijelu, tj. asimetrija između lijeve i desne strane, koja je najveći uzrok unutarnjih ozljeda vježbača. Stoga smatram, kako bi trening bio kompletan, a ozljede se svele na minum, trebao bi sadržavati osim zagrijavanja, glavnog dijela i istezanja također i rehabilitacijski dio.

Sa klijentima prakticiram funkcionalni trening jer sadrži sve pokrete koji oponašaju motoričke obrasce u svakodnevnom životu, te ga mogu prakticirati svi, od rekreativaca do profesionalnih sportaša. Osim toga dinamičan je, efektivan, prilagodljiv svima i daje najbolje rezultate. Smatram da je to najkompletniji način treniranja jer koristi velik broj kompleksnih vježbi, angažira više mišićnh skupina, potiče najbrže mršavljenje, te utjeće na sve komponente treniranosti: brzinu, snagu, izdržljivost, fleksibilnost, ravnotežu, kordinaciju i agilnost.

Kako bih izvukla ono najbolje, bitno mi je zadobiti povjerenje klijenta, te trening maksimalno prilagoditi cilju i trenutnoj fizičkoj spremnosti pojedinca. Komunikacija i iskren odnos su jako važni, kako bi se program mogao pravilno provoditi. Klijentu pokušavam biti podrška i motivirati ga, da ne odustane kada je najteže, jer nikada neće znati koliko može ako ne pobjedi svoja ograničenja.

Ukoliko imate bilo kakvih problema u svezi kretanja i lokomotornog aparata (kostiju, mišića, zglobova), obratite mi se s povjerenjem. Vaše trenutačno psiho-fizičko stanje može se značajno unaprijediti, uz našu zajedničku želju i upornost možemo napraviti čudesne rezultate, ono što vam se možda sada čini nemogućim!

 

Dosadašnje iskustvo:

  • Provođenje fizikalne medicine, korektivne gimnastike i rehabilitacije
  • Individualna kondicijska priprema sportaša i prevencija od sportskih povreda
  • Provođenje sportsko – medicinske masaže
  • Trener grupnih programa: funkcionalnih treninga, pilatesa, korektivne gimnastike
  • Voditelj škole sporta djece predškolskog uzrasta u Sportskoj akademiji
  • prof. kineziologije u Britanskoj međunarodnoj školi u Zagrebu
  • Godine 2013. sudjelovala na Internacionalnom simpoziju sportske medicine u Zagrebu
  • Redovito pohađam stručne seminare za specijaliste funkcionalne dijagnostike i rehabilitacije.

 

Zadnji članci